Két gyerekkel az élet

Semmi sem lesz már ugyanolyan, és ez így van jól

Az élet változik, és ez így jó, de vannak dolgok, amik azért hiányoznak.

Amikor megszületett Emili, egyáltalán nem esett nehezünkre alkalmazkodni az új helyzethez, a férjemmel mindketten hamar belerázódtunk a gyerekes életbe. Azonban vannak olyan dolgok, amik azért hiányoznak a gyermektelen időkből. Aki azt állítja, hogy neki semmi sem hiányzik, az szerintem nem meri magának sem bevallani, mert fél hogy elítélik.

Hiányzik, hogy hétvégente sokáig aludjak. Na jó, ez csak azóta hiányzik, mióta visszamentem dolgozni. 🙂 Amíg itthon voltam Emilivel, addig igazán jó dolgom volt, sosem keltünk 9, fél 10-nél előbb. Hála a jó égnek nagyon jó alvókája volt, és van azóta is. Mióta viszont visszamentem dolgozni, Emili pedig bölcsibe, majd oviba kezdett járni, mindenki megszokta a korán kelést, és hétvégén sem tudunk 7-nél tovább aludni. Mindig váltjuk egymást. Ha Emili tovább alszik, nekem pattannak ki a szemeim, és az istenért sem tudok sokáig aludni. Ha én tudnék, ő nem alszik, így nekem is fel kell kelnem. Örök körforgás.

 

Fotó: pixabay

 

Hiányzik, hogy pikk-pakk össze tudjak készülődni, ha menni kell valahova. Mióta gyerekem van, az egész nap matekolásból áll. Ha menni kell valahova, mikor kell kelni, mennyi idő mire összekészülődünk, mire odaérünk. A készülődésünk általában egy órát vesz igénybe, mire én összekészülök, utána pedig összekészítem a gyereket. Mielőtt nem volt gyerekünk, bármikor eldönthettük, hogy na, most leruccanunk a Balcsira egyet, vagy elmegyünk kirándulni. Most mi van? Biztos elinduljunk? Mire felkel a délutáni alvásból ennyi az idő, mire összekészülünk annyi az idő, mire odaérünk már amannyi az idő… ááááá, inkább menjünk el csak sétálni a városba! :DD Szóval nálunk a kimondott kirándulások, programok előre tervezést igényelnek, csak úgy nem nagyon indulunk el sehova. Bár nem szólhatok egy szót sem, mert mióta Emili idősödik, azért ez változni látszik. 🙂

Hiányzik, hogy nyugodtan tudjak enni. Anyaként nincs olyan, hogy nyugalom. Nem tudom másnál hogy megy ez, nálunk minden esetre nincs. Még evés alatt sem. Valamiért biztos hogy fe kell pattanni az asztaltól, vagy víz kell, vagy ez, vagy az, de olyan nincs, hogy nyugodtan meg tudjak ebédelni mondjuk.

 

Fotó: pixabay

 

Hiányzik, hogy nyugodtan el tudjak olvasni egy könyvet. Imádok olvasni, mióta gyerekem van egy könyv körülbelül fél év. Ez az idő előtte két-három nap volt. Maximum. :)) Igaz, sokszor inkább neki sem állok már. Mert mi történik ha Emili elalszik én pedig leülök olvasni? Biztos hogy felkel mert rosszat álmodik, mert melege van, mert pisilnie kell…

Aztán ott van a két gyerek kérdése. Mi lesz ha megszületik a pici? Megint csak megváltozik az életünk, és biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan dolgok, amik hiányozni fognak. Mivel Emili már ovis, minden reggel kelni kell ugyanúgy, ezért tuti hiányozni fognak a reggeli lustizások, amiben vele volt részem.

 

Fotó: pixabay

 

Esetleg megint csak arra fogok majd “panaszkodni”, hogy egy gyerekkel mennyivel könnyebb volt összekészülni, mint kettővel. 😀 Tudom, ennél nagyobb bajom ne legyen, és nekem semmi sem felel meg, de ismerem magam, és nem félek beismerni, hogy attól, mert az életünk állandó változáson megy keresztül, még hiányozhatnak régi dolgok. Attól, mert kimondjuk ezeket, még nem leszünk rossz emberek, vagy rossz anyák. Azt jelenti, hogy tudtuk (vagy most kezdjük el) értékelni, milyen volt gyerekek előtt, vagy két gyerek előtt egy gyerekkel az életünk.

A mostani életemet viszont semmiért el nem cserélném, imádom a lányomat, imádom a pici babócát akit a szívem alatt hordok, és hiába hiányoznak dolgok a múltból, a mostani élmények, felejthetetlen pillanatok kárpótolják ezeket a dolgokat.

 

Nektek mik azok a dolgok, amik hiányoznak a gyerekek előtti időkből? Meséljetek! 🙂

 

 

 

Köszönöm hogy elolvastad a bejegyzést. Ha tetszett, köszönöm hogy megosztod a barátaiddal is. :)

Ha vicces, vagy még több érdekes, személyes dolgot olvasnál, csatlakozz a facebookon is. :) 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!