Két gyerekkel az élet

Miért ilyen szörnyű ez a világ?!

Miért lett ilyen mocskos, bántalmazó a világunk?! 🙁

Lehet, hogy azért van, mert éppen terhes vagyok, és kicsit amúgy is minden érzékenyebben érint, nem tudom…. Lehet, sőt biztos, hogy régen is voltak ilyen dolgok a nagyvilágban, és kicsiny országunkban is, csak nem volt média, amin keresztül mindenki tudott mindenről.  

Most viszont tényleg mindenről lehet értesülni a közösségi hálón keresztül. Még az olyan dolgokról is, amiről jobb lenne nem értesülni. Minden egyes nap belefutok olyan hírbe, ahol gyerekekeket bántalmaznak, molesztálnak, éheztetnek, megölnek akár a saját szülei, akár vadidegenek. Egyszerűen nem tudom ezeket elviselni, a torkomat fojtogatja a sírás, sokszor zokogok egy-egy cikk elolvasása közben, annyira mélységes fájdalmat érzek ilyenkor. 🙁

 

 

Fotó: google.com

 

Hogy lehetnek képesek felnőtt emberek egy gyermeket bántalmazni, bármilyen módon? Főleg a saját gyermeküket. Milyen embert visz rá a lélek, hogy a saját gyermekét molesztálja, sőt, még közre is működjön annak molesztálásában. Milyen anya az, aki megöli a saját gyerekét, csak mert éppen úgy tartotta kedve. Sokat olvasni arról – aztán vagy igaz, vagy nem – , hogy a gyerekek választanak minket, ők választják meg, hogy kihez szeretnének születni. Ha ez valóban így van, miért választana egy gyerek ilyen szülőket? Miért választaná a szenvedést, a kínkeserves halált a boldogság helyett?!

MIÉRT?! Minden egyes alkalommal felteszem magamnak a kérdést, de persze tudom, választ nem fogok rá kapni. Számomra az nem elfogadható magyarázat, hogy be volt drogozva, ittas volt, nem volt beszámítható állapotban, beteg volt…. Ezek nem magyarázatok, egyszerűen nem tudom őket elfogadni. Számomra ilyen nem létezik.

 

Fotó: google.com

 

 

Nem vagyok abortusz ellenes, pontosan az ilyen dolgok miatt. Ha egy nő úgy érzi, nem tudja felnevelni a gyerekét, bármilyen oknál fogva, akkor lehet, hogy jobb lesz a gyereknek, ha meg sem születik, minthogy aztán olyan életet kelljen élnie, amilyet senkinek sem kívánnánk. Vagy az legyen a vége, hogy agyonverik mert sírt, az anyja begurult, mert nem volt türelme hozzá.

Miért kell a gyerekeknek ilyenen keresztül mennie?! Hol vannak ilyenkor a védőangyalok? Amikor azt olvasom, hogy egy három éves kislány meggyilkolásában a saját anyja keze van, üvölteni tudnék. Emili is ennyi idős. Magam elé képzelem az ártatlan kislányt, ahogy szenved a fájdalmaktól, a védtelen kis testét, ahogy még védekezni sem tud. Legszívesebben ordítanék, ahogy csak a torkomon kifér. ;(

Csak keresem a magyarázatokat, és nem találom. Ilyen világba szüljük a gyerekeinket? Ahol állandóan gyerekeket rabolnak el, molesztálnak, megölnek. Félek, iszonyatosan félek. Félek, hogy hiába tanítom felelősségre a gyerekeimet, bántani fogják őket. Nem tudok velük lenni a nap 24 órájában, pedig ha megtehetném, velük lennék. Féltem őket. Féltem a lányomat, és féltem a még meg sem született fiamat. Mi lesz majd az iskolában, ahol már a gyerekek is egymást molesztálják?!

 

Fotó: google.com

 

Hogyan fogom tudni megvédeni őket, ha ők saját magukat nem tudják megvédeni?! Egy életre mardosna a bűntudat, ha bárki bántaná őket, amikor nem lehetek velük. Mi a megoldás? Fel kell őket készíteni a kemény világra, időben meg kell tanítani nekik, hogy a világ nem egy rózsaszín szappanbuborék. A világ igenis kemény hely, ahol mindig résen kell lenned, állandóan figyelned kell, ha nem akarod, hogy bántódásod essen. Önvédelemre kell taníttatni, hogy meg tudja védeni magát ha kell. A legszomorúbb az egészben azonban az, hogy még így sincs semmi garancia arra, hogy nem fog bántódásuk esni. 🙁 Mindössze remélni lehet, hogy velük nem történik ilyesmi.

 

Nektek milyen módszereitek vannak arra, hogy valahogy megvédjétek a gyerekeiteket?

 

 

 

Köszönöm hogy elolvastad a bejegyzést. Ha tetszett, köszönöm hogy megosztod a barátaiddal is. :)

Ha vicces, vagy még több érdekes, személyes dolgot olvasnál, csatlakozz a facebookon is. :) 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!