Két gyerekkel az élet

Szex terhesség alatt

Az örök kérdés, ami szinte minden párban felmerül, miután kiderül, hogy úton van a baba. Amikor kiderül, hogy terhesek vagyunk, számtalan kérdés fogalmazódik meg bennünk. Az egyik ilyen kérdés, hogy biztonságos-e a szex terhesség alatt. Az orvosok szerint, amennyiben normál lefolyású a terhesség, és nincs semmi gond – na és persze amennyiben az újdonsült kismama… Tovább »

Terhesség alatti hajfestés – szabad vagy nem?

Ahogy a nők kilecven százaléka, úgy én is rendszeresen festetem a hajam. Joggal merül fel tehát bennem a kérdés, hogy vajon így, áldott állapotban is szabad-e festetnem, vagy ebben a kilenc hónapban hozzá kell magam szoktatni egy őszülő, vén csoroszlya képéhez a tükörben? 😀 Mert valljuk be, nagy szívás lenne azért, ha tényleg le kéne… Tovább »

Most biztos fiú lesz! Kezdődik…

Mintha törvény diktálná, hogy a gyerekek között lennie kell fiúnak is, és lánynak is. Ha minden igaz, pár hét, és végre kiderül – még ha nem is 100%-osan – a babóca neme. Én már alig várom, és nagyon remélem hogy lány lesz. Jó, ha fiú lesz azzal is kiegyezem, azért a kórházban nem fog maradni. 😀… Tovább »

Ha tudnád hogy beteg, megszülnéd?

Mindig nehéz kérdés a szülők számára.  Holnap töltöm be a 9. hetet, ami azt jelenti, hogy lassan gondolkodnunk kell azon, melyik vizsgálatot végeztessük el a Down – szindróma szűrésére. Anno Emilinél sem volt kérdéses a vizsgálat, most sem az. A kérdéses az volt, és jelenleg is az, hogy megszülném-e a babámat, ha kiderülne, hogy betegen… Tovább »

Miért vagyunk féltékenyek egymásra?

Amikor egy nő már nagyon szeretne babát, az összes körülötte lévő terhes nőre féltékeny lesz. Akarva, akaratlanul. Sajnos én is így jártam az első terhességemnél is, és most is. Tudom, mi nagyon szerencsések vagyunk, hogy mindkét baba ilyen hamar összejött. Mások nem ilyen szerencsések, vannak, akik éveket próbálkoznak, mire akár spontán, akár segítséggel sikerül teherbe… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!