Két gyerekkel az élet

Szex terhesség alatt

Az örök kérdés, ami szinte minden párban felmerül, miután kiderül, hogy úton van a baba. Amikor kiderül, hogy terhesek vagyunk, számtalan kérdés fogalmazódik meg bennünk. Az egyik ilyen kérdés, hogy biztonságos-e a szex terhesség alatt. Az orvosok szerint, amennyiben normál lefolyású a terhesség, és nincs semmi gond – na és persze amennyiben az újdonsült kismama… Tovább »

Fiú lesz a kistesó! NEEEEEEEEEE!!!!!!

Egy őszinte gyermeki reakció. 🙂 Mostanra 15 hetes a pici csoda, akit a szívem alatt hordok, és igazuk lett a megmondó embereknek, miszerint fiúcskát várok. :)))) Úgy látszik tényleg igazak a népi hagyományok szerinti elemzések, vagyis ha az ember lányának csúcsos a hasa, és többet eszik a kelleténél, fiút fog szülni. Nálam legalábbis bejött. 😀 Ki… Tovább »

Anya vagyok, és igen, most elegem van

Amikor anya szabadságra vágyik. Tudom, egy anyának nem illik így éreznie, én most mégis így érzek. Nagyon hosszú volt ez a hét, pláne így, hogy terhes is vagyok. Még mindig tart a fáradékonyság, a légnyomás változások is biztos rátesznek a hangulatomra. Sokszor érzem magam ingerültnek, amire még Emili is rátett egész héten.  Sokkal türelmetlenebb voltam… Tovább »

Terhesség alatti hajfestés – szabad vagy nem?

Ahogy a nők kilecven százaléka, úgy én is rendszeresen festetem a hajam. Joggal merül fel tehát bennem a kérdés, hogy vajon így, áldott állapotban is szabad-e festetnem, vagy ebben a kilenc hónapban hozzá kell magam szoktatni egy őszülő, vén csoroszlya képéhez a tükörben? 😀 Mert valljuk be, nagy szívás lenne azért, ha tényleg le kéne… Tovább »

Most biztos fiú lesz! Kezdődik…

Mintha törvény diktálná, hogy a gyerekek között lennie kell fiúnak is, és lánynak is. Ha minden igaz, pár hét, és végre kiderül – még ha nem is 100%-osan – a babóca neme. Én már alig várom, és nagyon remélem hogy lány lesz. Jó, ha fiú lesz azzal is kiegyezem, azért a kórházban nem fog maradni. 😀… Tovább »

Miért vagyunk féltékenyek egymásra?

Amikor egy nő már nagyon szeretne babát, az összes körülötte lévő terhes nőre féltékeny lesz. Akarva, akaratlanul. Sajnos én is így jártam az első terhességemnél is, és most is. Tudom, mi nagyon szerencsések vagyunk, hogy mindkét baba ilyen hamar összejött. Mások nem ilyen szerencsések, vannak, akik éveket próbálkoznak, mire akár spontán, akár segítséggel sikerül teherbe… Tovább »

6 hetes pici csoda

Harminckét éves vagyok, és egy petefészekkel sikerült 4 hónap alatt teherbe esnem. Az áldott állapot önmagában is csodás dolog. Azonban ha az ember lányánál endometriózist diagnosztizáltak, sőt, még az egyik petefészkét is el kellett távolítani, na, akkor aztán még nagyobb csodaként éli meg a pozitív teszt látványát. Ugyanis velem ez történt. Mint kiderült, már vagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!